Genomineerd Best M&A Director 2014: Ivo Lurvink – ING

M&A director Ivo Lurvink van ING is benoemd voor een M&A Award in de categorie Best M&A director. Lurvink was afgelopen jaar druk met de beursgang van de NN Groep. "De beursgang had een waarde van EUR 2,2 miljard euro. Voorafgaand aan die beursgang hebben we op 30 april een belangrijke investering in NN Group zeker gesteld met drie Aziatische investeerders ter waarde van 1.275 miljard euro."
Ook heeft ING in 2014 haar belang in de Amerikaanse Verzekeringsdochter teruggebracht van 57% naar 19%. Een andere belangrijke transactie was de verkoop van de laatste 10 procent in de Zuid Amerikaanse verzekeraar SulAmerica.
Lurvink ziet de beursgang van de NN Group als een bijzonder moment in het jaar. "De dynamiek die is ontstaan in de voorbereiding op de IPO en de strategische focus die in dat proces is opgebouwd heb ik van heel dichtbij meegemaakt en ik heb daar veel respect voor. Het proces van NN Group om via een IPO je bedrijf neer zetten naar de buitenwereld, en de positieve energie die dat losmaakte in het hele bedrijf heeft. De IPO was voor ING echt een sluitstuk van de herstructurering en daarmee een keerpunt. Met de nieuwe strategie voor de bank en de recente afbetaling van de Staat, we kunnen echt weer vooruit kijken."
Lurvink kijkt met veel optimisme naar 2015. "Er heerst optimisme, beleggers en strategische investeerder zien het glas half vol en zijn bereid stappen te zetten. Duidelijke signalen zijn de beursgang van Alibaba, maar ook de  recente miljarden overname in de farmaceutische industrie. Je ziet het dus niet alleen op de kapitaalmarkt, maar ook in M&A. De geopolitieke ontwikkelingen in Syrie, Oekraine en de zorgen om de beperkte groei in Europa heeft het afgelopen jaar investeerders er niet van weerhouden om in te stappen. Ik heb op dit moment geen reden om aan te nemen dat dit verandert in 2015."
 
 
Komt u ook naar de M&A Awards? 
Wilt u ook verzekerd zijn van een tafel tijdens hét jaarlijkse evenement voor M&A, corporate finance en private equity? Neem voor uw reservering en verdere informatie contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 020 5788913. Gratis naar M&A Awards galafeest? Word vóór 11 december lid met de partnercode actie1 en ontvang gratis een toegangskaart (t.w.v. 250 euro) voor het M&A Awards feest. Meld u hier aan
 
Gerelateerde artikelen