Genomineerd Best M&A Advisor Midmarket 2014: Robert Ruiter – ING

Robert Ruiter van ING adviseerde op een aantal eminente transacties in 2014, waaronder de zwaar bevochten overname van D.O.R.C. door Montagu Private Equity (adviseur Montagu), de acquisitie van SK Fire Safety Group door Apax Partners (adviseur Apax), het publieke bod op HES Beheer door Riverstone en Carlyle (adviseur Riverstone/ Carlyle) en de verkoop van Imtech ICT aan Vinci Energies (adviseur Imtech).
Voor de overnamefinanciering van D.O.R.C., en later ook SK Fire Safety, is gebruik gemaakt van een unitranche; een primeur in de Nederlandse markt. De overname van HES Beheer werd, ondanks de nodige media-offensieven van tegenstanders, al binnen de eerste aanmeldingstermijn afgerond nadat ruim 97% van de aandelen werd aangeboden. Dus toch wel een aantrekkelijk bod. En dat Imtech ICT dwars door de zomer heen verkocht zou worden aan een Franse strateeg tegen een lucratieve prijs, kwam voor velen als een verrassing. 
Ruiter constateert verder dat, ondanks dat het macro-economische plaatje in Europa fragiel blijft, de overvloedige liquiditeit in het systeem op dit moment de drijvende factor is van transactievolumes. Hij ziet geen reden om aan te nemen dat dit op korte termijn zal veranderen en verwacht dat, zeker nu veel bedrijven geleidelijk aan het dal achter zich laten, 2015 een hectisch jaar zal worden. “Dat zien we ook terug in onze pijplijn en het is goed om te zien dat steeds meer cliënten ING weten te vinden voor oprecht advies en integrale transactieoplossingen”, aldus Ruiter.
 
 
Komt u ook naar de M&A Awards? 
Wilt u ook verzekerd zijn van een tafel tijdens hét jaarlijkse evenement voor M&A, corporate finance en private equity? Neem voor uw reservering en verdere informatie contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 020 5788913. Gratis naar M&A Awards galafeest? Word vóór 11 december lid met de partnercode actie1 en ontvang gratis een toegangskaart (t.w.v. 250 euro) voor het M&A Awards feest. Meld u hier aan
 
Gerelateerde artikelen