Genomineerd Best Laywer, Hans Beerlage: “Veel activiteiten in TMT, Energie en Agrifood”

M&A Community interviewt alle genomineerde M&A-advocaten van 2015. Hoe is dit jaar voor hen verlopen? En wat verwachten zij voor volgend jaar? In dit bulletin spreken wij met Hans Beerlage. "Het jaar is nog lang niet afgelopen."
Wie: Hans Beerlage,  partner corporate/M&A/ECM
Waar: Clifford Chance
Wat: Genomineerd Best M&A Lawyer 2015 
 
Beerlage gaf in 2015 M&A-advies bij onder meer het opzetten van het samenwerkingsverband tussen CVC en DSM met betrekking tot de voormalige Polymer Intermediates-activiteiten van DSM, de verkoop van Bekaert Textiles aan Haniel, de verkoop van Ammeraal Beltech aan Advent International, het nemen van een meerderheidsbelang in Stage Entertainment door CVC en het openbare bod op Koninklijke Ten Cate door een consortium onder leiding van Gilde Buy-Out Partners.
 
Hij was tevens betrokken als juridisch adviseur voor Lazard bij het bod van FedEx op TNT. Daarnaast werkte hij in 2015 onder meer aan de IPO’s van Flow Traders en Refresco.
 
Bijzonderheden van het afgelopen jaar waren voor Beerlage bijvoorbeeld de IPO van Flow Traders. "Een bijzonder succesverhaal en een geweldige transactie voor ons team om aan te werken. Maar ook de deal met Stage Entertainment en de verkoop van Ammeraal Beltech zijn in dit kader vermeldenswaardig. Bij steeds meer deals zien wij dat de complexiteit toeneemt. De effectiviteit van de samenwerking tussen onze corporate M&A en onze fiscalisten en onze specialisten op het gebied van banking/finance, pensioenen en arbeidsrecht, toezichtswetgeving, antitrust, dispute resolution en notariaat wordt een steeds belangrijker succesfactor."
 
Beerlage beleeft 2015 als "een jaar met een voortdurende stroom aan dealactiviteiten. Ook in het laatste kwartaal is er veel werk in uitvoering; het jaar is wat dat betreft nog lang niet afgelopen. Private equity-partijen waren en zijn zeer actief in de markt. Conform verwachting zagen we veel activiteiten in TMT, Energie en Agrifood. Interessant is verder dat een aantal megadeals het beeld nationaal en internationaal deels bepaalt."
 
Hij meent dat ook in 2016 "de markt gevoelig blijven voor geopolitieke onzekerheden. Verder is de groei in China afgenomen, wat zijn weerslag op de Nederlandse economie kan gaan hebben. Tegelijkertijd maakt de zwakke euro het interessant voor partijen uit Noord-Amerika of het Verre Oosten om in Europa deals te doen. En dat biedt ongetwijfeld weer kansen in de M&A markt."
 
Gerelateerde artikelen