Genomineerd Best Lawyer Midmarket, Nathalie van Woerkom: “De kooplust is terug”

M&A Community interviewt alle genomineerde M&A-advocaten van 2015. Hoe is dit jaar voor hen verlopen? En wat verwachten zij voor volgend jaar? In dit bulletin spreken wij met Nathalie van Woerkom. "In één jaar ben ik bepaalde kopers meerdere keren tegengekomen."
Wie: Nathalie van Woerkom,  partner corporate/M&A
Waar: AKD advocaten & notarissen
Wat: Genomineerd Best M&A Lawyer Midmarket 2015
 
Het afgelopen jaar heeft Van Woerkom een grote diversiteit aan transacties voorbij zien komen. “Zo was ik betrokken bij de verkoop van de Telrol-groep aan de Zuid-Koreaanse Hansol Groep (Zuid-Korea’s grootste papierproducent, met een jaarlijkse omzet van 2 miljard dollar), die met deze overname voet aan grond heeft gekregen in Europa. Maar ik heb ook een overname in de automotive sector gedaan (verkoop van Metalak aan het Amerikaanse Axalta Coating Systems) en een overname van vliegtuigonderdelen bedrijf Aeroworks International Holding B.V. aan het Amerikaanse HEICO Corporation, en ook diverse overnames in de detachering en payrolling (Talent&Pro en Tentoo voor het Nederlandse private equity bedrijf De Hoge Dennen) en de technologie sector (Newion/ exit Leanapps en Alten/EclipseIT).”
 
Ze heeft 2015 dan ook als zeer druk ervaren. Van Woerkom:”De M&A praktijk is altijd al dynamisch, maar ik heb wel gemerkt dat de kooplust van vele investeerders en strategische partijen helemaal terug is van weggeweest. Niet alleen buitenlandse investeerders staan te trappelen om de Nederlandse markt te betreden, maar ook Nederlandse partijen hebben zich enthousiast op de markt gestort. Zo ben ik in één jaar bepaalde kopers meerdere keren tegengekomen. Ik heb de aandeelhouders van Greenwheels vorig jaar bijgestaan in de verkoop van hun bedrijf aan Pon Holdings, en vervolgens in hetzelfde jaar heb ik de aandeelhouders van BBB Cycling bijgestaan in de verkoop van hun bedrijf aan wederom Pon Holdings. Dat toont wel aan dat de dynamiek in de M&A praktijk weer helemaal terug is.”
 
Voor 2016 verwacht Van Woerkom dat de hiervoor genoemde trend zich gaat voortzetten. 
 
Gerelateerde artikelen