Genomineerd Best Lawyer Midmarket, Annelies van der Pauw: Fintech-sector wordt interessant

M&A Community interviewt alle genomineerde M&A-advocaten van 2015. Hoe is dit jaar voor hen verlopen? En wat verwachten zij voor volgend jaar? In dit bulletin spreken wij met Annelies van der Pauw. "De fintech-sector is er een om in de gaten te houden."
Wie: Annelies van der Pauw,  partner corporate/M&A
Waar: Allen & Overy
Wat: Genomineerd Best M&A Lawyer Midmarket 2015 
 
Van der Pauw heeft in 2015 gewerkt aan een aantal vermeldenswaardige deals. Zo trad zij op voor 
Consolidated Media Industries (CMI) bij de verkoop van Infostrada Sports , een leverancier van sportdatabanken, aan Gracenote, een Amerikaans technologie- en databedrijf en dochteronderneming van Tribune Media Company.
 
Ook werd zij ingeschakeld door Bencis bij de aankoop van Boval Group. Voor Bencis Capital Partners was zij bij meerderde deals betrokken; allereerst bij de verkoop van CMI aan NEP Group, daarnaast bij de aankoop van een meerderheidsbelang in Welling, een Nederlandse technologie start-up van een Nederlands familiefonds en tenslotte bij de verkoop van Dutch ID aan ASR Verzekeringen. 
 
Volgens van der Pauw lijkt 2015 “ondanks uiteenlopende economische berichten tot nu toe voor veel bedrijven het juiste moment voor strategische deals waar ze al enige tijd over nadenken en voor exits van private equity. Ik heb geen indicaties dat deze trend zich niet zal doorzetten in 2016.”
 
Ze beschouwt het afgelopen jaar “voor Allen & Overy en mijzelf als een uitstekend jaar. We hebben een sterke toename gezien in private M&A, onder andere  door actieve Private Equity huizen en daarnaast is het ook op public M&A gebied onverminderd druk gebleven.”
 
Met betrekking tot 2016 meent zij dat “de fintech-sector er een is om in de gaten te houden. We beginnen ook steeds meer financieringsstromen te zien naar bedrijven die snel willen uitbreiden, iets wat een goede indicator is voor M&A op de korte en middellange termijn.”
 
Gerelateerde artikelen