Genomineerd Best Lawyer: Jan Louis Burggraaf: “Prachtig gebalanceerd jaar”

M&A Community interviewt alle genomineerde M&A-advocaten van 2015. Hoe is dit jaar voor hen verlopen? En wat verwachten zij voor volgend jaar? In dit bulletin spreken wij met Jan Louis Burggraaf. Opvallend vindt hij de megadeals
Wie: Jan Louis Burggraaf,  partner corporate/M&A
Waar: Allen & Overy
Wat: Genomineerd Best M&A Lawyer 2015
 
Burggraaf prijst zichzelf gelukkig dat hij in 2015 wederom aan vele deals heeft mogen meewerken. “De verscheidenheid van de transacties is ook groot, van ‘publieke’ tot ‘private’ deals en van groot tot klein. Om er paar te noemen: SHV/Nutreco, FedEx/TNT, TenCate/Gilde, Apax/RFS en GKN/Fokker.”
 
Het afgelopen jaar zijn hem een aantal zaken in het bijzonder bijgebleven. "Opvallend voor de M&A markt waren allereerst de grote internationale megadeals zoals van Pfizer en SAB Miller. Ook kan ik me het overnamegevecht inzake Mylan goed herinneren en ik vind de constante stroom van mid-size deals, waarbij private equity hetzij als koper, hetzij als verkoper optrad opmerkelijk."
 
Hij kijkt uiteindelijk terug op een "prachtig gebalanceerd jaar. Ik heb mooie openbare biedingen begeleid: FedEx/TNT, SHV/Nutreco en TenCate/Gilde. Deze werden afgewisseld met mooie private trajecten, waarbij je kan denken aan Wehkamp en Fokker."
 
Voor 2016 verwacht Burggraaf net als in 2015 een constante stroom van M&A transacties met een actieve rol voor private equity.  
 
Gerelateerde artikelen