Genomineerd Best Lawyer, Heleen Kersten: “Inzet beschermingsmaatregelen memorabel”

M&A Community interviewt alle genomineerde M&A-advocaten van 2015. Hoe is dit jaar voor hen verlopen? En wat verwachten zij voor volgend jaar? In dit bulletin spreken wij met Heleen Kersten. Zij herinnert zich 2015 als een jaar waarin de beschermingsconstructie weer onderwerp van gesprek werd.
Wie: Heleen Kersten,  partner corporate/M&A
Waar: Stibbe
Wat: Genomineerd Best M&A Lawyer 2015 
 
Heleen Kersten heeft in 2015 aan een aantal noemenswaardige deals gewerkt. Zo adviseerde zij Go Scale Capital bij het verwerven van een meerderheidsbelang in de lichttak van Philips (Lumileds). Ook werkte zij aan de acquisitie door Apax van Wehkamp en die door Audax Private Equity van Medical Measurement Systems (MMS). Daarnaast adviseerde zij Ballast Nedam bij de overname door Renaissance Construction en stond zij de publieke aandeelhouders bij met de beursgang van ABN Amro. 
 
Voor de advocate was “een van de leukste transacties waaraan ik heb gewerkt de acquisitie door Apax van Wehkamp. Het was een zeer intensief proces waarbij we in het due diligence onderzoek de onderste steen boven hebben gehaald. Apax wilde namelijk een zeer uitgebreid due diligence onderzoek doen om na aankoop goed voorbereid aan de slag te gaan.” 
 
Ook vanwege de hernieuwde inzet van beschermingsmaatregelen was 2015 voor Kersten een memorabel jaar. Ze somt op: “In maart van dit jaar begon Boskalis een procedure over het al dan niet stemmen op de aandeelhoudersvergadering van Fugro over haar beschermingsconstructie. In de zomer was onze cliënt Mylan internationaal in het nieuws omdat de beschermingsstichting de call optie uitoefende om Mylan te beschermen tegen het vijandige bod van Teva. En ABN Amro is net naar de beurs gegaan met certificering als beschermingsmaatregel. Weliswaar had deze keuze een bijzondere reden (als gekozen zou zijn voor een stichting preferente aandelen zou bij uitoefening van de call optie een vvgz moeten worden verkregen), maar ik ben benieuwd of meer ondernemingen in de toekomst zullen kiezen voor deze inmiddels enigszins in onbruik geraakte beschermingsmaatregel.” 
 
Gerelateerde artikelen