Genomineerd Best General Counsel 2014: Jo van Ijzeren – ForFarmers

Jo van Ijzeren van ForFarmers is genomineerd voor de M&A Award in de categorie Best General Counsel 2014. Van Ijzeren is een actieve speler op de overnamemarkt. "ForFarmers wil hét toonaangevende veevoerbedrijf zijn door het aanbieden van totaal voeroplossingen op de boerderij. Stappen die ForFarmers in 2012 en 2013 heeft gezet, sluiten hierop aan", zegt Van Ijzeren.
In 2012 zijn de voeractiviteiten van Nutreco in Nederland, België en Duitsland (Hendrix) overgenomen. Van Ijzeren: "Hierdoor verdubbelde de omvang van de onderneming. In dezelfde periode is ook BOCM PAULS, marktleider in de UK, overgenomen. Dit waren complexe, intensieve en belangrijke ontwikkelingen, waardoor ForFarmers de grootste Europese speler in veevoeders is geworden. Daarnaast heeft ForFarmers afscheid genomen van de meerderheidsdeelname in Cefetra (agrarische grondstoffen) en het minderheidsbelang in Probroed (kuikenbroederij) en hebben enkele kleinere acquisities plaatsgevonden."
 
"In 2013 zijn een aantal dealerbedrijven gekocht in Nederland en de UK en is het aandeel in Subli (paardenvoeders) uitgebreid. In 2014 zijn de minderheidsdeelname in AgroVision (ICT) en het belang in Subli verkocht. In de UK  zijn de voerbedrijven HST Feeds en Wheyfeeds overgenomen. De groeistrategie van ForFarmers blijft ook voor de komende jaren gehandhaafd."
 
 
Komt u ook naar de M&A Awards? 
Wilt u ook verzekerd zijn van een tafel tijdens hét jaarlijkse evenement voor M&A, corporate finance en private equity? Neem voor uw reservering en verdere informatie contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 020 5788913. Gratis naar M&A Awards galafeest? Word vóór 11 december lid met de partnercode actie1 en ontvang gratis een toegangskaart (t.w.v. 250 euro) voor het M&A Awards feest. Meld u hier aan.
 
Gerelateerde artikelen