Genomineerd Best ECM Lawyer 2014: Pieter Schütte – Stibbe

Pieter Schütte (Stibbe) bouwde in 2014 verder aan zijn omvangrijke track record van ECM transacties. Zo begeleidde hij Intercontinental Exchange en Euronext bij de €1.4 mrd IPO van Euronext op de beurzen van Amsterdam, Parijs en Brussel en de daaropvolgende listing van Euronext aan de beurs van Lissabon.
Schütte trad ook op als adviseur van Pershing Square Capital Management, het investerings fonds van Bill Ackman, bij de €4.9 mrd IPO van Pershing Square Holdings op Euronext Amsterdam en als adviseur van Ballast Nedam bij haar rights offering op Euronext Amsterdam. Verder verleende hij advies aan Goldman Sachs en Deutsche Bank als underwriters bij de €1.1 mrd IPO van IMCD N.V. op Euronext Amsterdam; Goldman Sachs en Morgan Stanley als underwriters bij de $5.3 mrd IPO van Mobileye N.V. op de New York Stock Exchange en Deutsche Bank en Leerink als underwriters bij de €125 mio IPO van ProQr N.V. op NASDAQ.
Schütte: “Het afgelopen jaar hebben we weer veel IPOs gezien in Nederland na enige jaren van zeer beperkte activiteit. Het laatste kwartaal van dit jaar is moeilijk gebleken voor nieuwe noteringen met name vanwege instabiliteit op de kapitaalmarkten. Onze verwachting voor de eerste helft van het volgend jaar is dat, indien de kapitaal markten stabiel blijven, we weer een aantal substantiële Nederlandse IPOs zullen zien.” 
 
 
Komt u ook naar de M&A Awards? 
Wilt u ook verzekerd zijn van een tafel tijdens hét jaarlijkse evenement voor M&A, corporate finance en private equity? Neem voor uw reservering en verdere informatie contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 020 5788913. Gratis naar M&A Awards galafeest? Word vóór 11 december lid met de partnercode actie1 en ontvang gratis een toegangskaart (t.w.v. 250 euro) voor het M&A Awards feest. Meld u hier aan.
 
Gerelateerde artikelen