Genomineerd Best ECM Lawyer 2014: Joost Schutte – De Brauw Blackstone Westbroek

“2014 was een mooi en druk jaar met veel activiteit in de kapitaalmarkten, inclusief IPOs’, aldus Joost Schutte, die met De Brauw Blackstone Westbroek onder meer werkte aan de IPO’s van IMCD en Affimed en de overname van Corio door Klépierre.
Naast de beide IPO’s en de eveneens genomineerde overname van Corio adviseerde Schutte Royal Imtech bij de EUR 600M rights issue, stond hij de Prosensa-aandeelhouders bij in de overname door BioMarin Pharmaceutical en adviseerde hij Rabobank met hun voorgenomen listing van Rabobank Certificates. 
Schutte: “Het was bijzonder om in één en hetzelfde jaar te werken zowel aan IPOs als aan een rights issue van een onderneming in moeilijkheden. Beide soorten zaken zijn zeer dynamisch, maar die dynamiek is wel verschillend. 2014 was een druk jaar voor de kapitaalmarkten. Daarin speelde zeker mee dat het beursklimaat verbeterd was – maar er bleven (en blijven) wel een aantal onzekerheden. Het was mooi te zien dat onze cliënten de kracht en het vertrouwen hadden om die onzekerheden te overwinnen.” 
Voor volgend jaar is Schutte redelijk optimistisch over de activiteit op de internationale en Nederlandse kapitaalmarkt. “Indien op een aantal terreinen -geopolitiek, monetair, politiek – de juiste stappen worden genomen, kan de positieve trend van 2014 zich voortzetten. Maar zelfs als dat niet, of minder gebeurt, schat ik in dat er wel de nodige activiteit zal blijven.” 
 
Komt u ook naar de M&A Awards? 
Wilt u ook verzekerd zijn van een tafel tijdens hét jaarlijkse evenement voor M&A, corporate finance en private equity? Neem voor uw reservering en verdere informatie contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 020 5788913. Gratis naar M&A Awards galafeest? Word vóór 11 december lid met de partnercode actie1 en ontvang gratis een toegangskaart (t.w.v. 250 euro) voor het M&A Awards feest. Meld u hier aan
 
Gerelateerde artikelen