Genomineerd Best ECM Lawyer 2014: Jan Willem Hoevers – De Brauw Blackstone Westbroek

“Het klimaat voor beursgangen en andere equity capital markets transacties is al een jaar positief”, aldus Hoevers, die zijn bewering dit jaar onder meer staafde met advies rond de beursgang van IMCD en rond capital markets-aspecten bij de overname van Prosensa door BioMarin.
“Hoewel beleggers momenteel iets voorzichtiger zijn, lijkt het erop dat de positieve trend voor ECM voorlopig doorzet” aldus Hoevers. “Een en ander is echter sterk afhankelijk van het financiële klimaat waarbij de stand van de economie, geopolitieke ontwikkelingen en de waardering van bedrijven in het algemeen een rol spelen. Als het gunstige klimaat inderdaad voortduurt, ligt het voor de hand dat er bijvoorbeeld meer beursgangen zullen volgen."
Hoevers’ trackrecord in 2014 is omvangrijk. Naast de deals rond IMCD en Prosensa / BioMarin trad Hoevers ook op als adviseur van ARCADIS bij de overnames van Callison en Hyder Consulting Plc, adviseerde hij NXP Semiconductors bij een private offering van 1 miljard dollar en begeleidde hij verschillende andere offerings, waaronder voor TKH Group, ARCADIS, Deutsche Bank / AerCap en Nutreco. 
De IMCD-beursgang was een bijzondere. Hoevers: “Dat was de eerste IPO van een private equity portfolio vennootschap in Nederland sinds de IPO van Ziggo, een transactie waarbij wij ook betrokken waren. In dit soort transacties speelt een problematiek die op veel punten afwijkt van die van andere IPOs en dat maakt de zaak interessant. Wij hopen dat deze transactie de aanzet vormt voor andere private equity IPO’s in Nederland. Een beursgang waarbij een grote partij uit de private equity sector betrokken is, kent een eigen dynamiek en een aantal zaken die bijzondere aandacht verdienen. Die specifieke aandachtspunten moeten gelijktijdig gemanaged worden en idealiter probeer je op de zaken vooruit te lopen. De IMCD transactie is juridisch het schoolvoorbeeld van een private equity backed IPO." 
 
 
Komt u ook naar de M&A Awards? 
Wilt u ook verzekerd zijn van een tafel tijdens hét jaarlijkse evenement voor M&A, corporate finance en private equity? Neem voor uw reservering en verdere informatie contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 020 5788913. Gratis naar M&A Awards galafeest? Word vóór 11 december lid met de partnercode actie1 en ontvang gratis een toegangskaart (t.w.v. 250 euro) voor het M&A Awards feest. Meld u hier aan.
 
Gerelateerde artikelen