Genomineerd Best ECM Lawyer 2014: Hans Beerlage – Clifford Chance

Hans Beerlage, hoofd van de M&A-praktijk van Clifford Chance, werkte in 2014 aan emissies door Imtech, Ballast Nedam, Grontmij en Macintosh en gaf M&A advies bij onder meer de overname van Corio door Klépierre, de overname van Koninklijke Nedschroef BV door Shanghai Prime Machinery Company en de verkoop van SIHI door TBG aan Flowserve.
Beerlage: “Daarnaast ben ik betrokken geweest voor de financiers bij het bod op Ziggo. Al een tijdlang is de verwachting dat de M&A-markt aantrekt. In 2014 zagen we dat dit daadwerkelijk het geval was.” 
Het aantrekken van de M&A-markt heeft volgens Beerlage diverse oorzaken. “De economische groei is laag maar de verwachtingen zijn momenteel positief. Daarnaast heeft de lage rente per saldo een gunstig effect. Bij zowel corporates als private equity is er een interesse om transacties te doen.
We zien dat de complexiteit van met name grote en internationale deals vraagt om geïntegreerde dienstverlening van een kantoor als het onze, waarbij wij op alle belangrijke aspecten in staat zijn eigen specialisten in te schakelen. Dus niet alleen Corporate M&A, maar ook fiscaal, banking/finance, pensioenen en arbeidsrecht, toezichtswetgeving, antitrust, dispute resolution en notariaat.”  
In 2015 zullen Beerlage en zijn collega’s hun blik wederom over de grenzen heen richten. “Ik voorzie een verdere internationalisering met een belangrijke rol voor de sectoren als TMT, agrifood, financiële dienstverlening, private equity, energie en vastgoed. De markt zal echter gevoelig blijven voor toename van geopolitieke onzekerheden.” 
 
 
Komt u ook naar de M&A Awards? 
Wilt u ook verzekerd zijn van een tafel tijdens hét jaarlijkse evenement voor M&A, corporate finance en private equity? Neem voor uw reservering en verdere informatie contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 020 5788913. Gratis naar M&A Awards galafeest? Word vóór 11 december lid met de partnercode actie1 en ontvang gratis een toegangskaart (t.w.v. 250 euro) voor het M&A Awards feest. Meld u hier aan.
 
Gerelateerde artikelen