Genomineerd Best ECM Banker 2014: Chris van Schuppen – ABN AMRO

“2014 was voor ABN AMRO ECM een zeer succesvol jaar waarin de IPO markt terugkeerde na de turbulente jaren als gevolg van de kredietcrisis", zegt Chris van Schuppen van ABN AMRO. De bankier is genomineerd voor de M&A Award in de categorie Best ECM Banker 2014.
Van Schuppen: "We hebben in verschillende sectoren en geografieën gewerkt aan een grote variëteit aan transacties zoals beursgangen, claimemissies, ABBs, converteerbare obligatie leningen en preferente aandelen."
Ook voor 2015 zijn de vooruitzichten goed. "De pijplijn is goed gevuld. Thema’s als deleveraging, regulation, M&A financing en exits, zullen naar verwachting de ECM markten blijven stimuleren.”
Van Schuppen noemt enkele hoogtepunten uit zijn dealjaar:
  1. Onze Joint Global Coordinator rol op de beursgang van Euronext. Een unieke en gecompliceerde transactie aangezien:
    het een 100% exit betrof van meer dan 1 miljard euro, iets wat in Europa niet meer is voorgekomen sinds december 2001,
    het mede tot stand kwam door een succesvolle voorplaatsing bij een internationale groep van zogenoemde ‘Reference Shareholders’ die zich voor een periode van 3 jaar hebben gecommitteerd.
  2. De Imtech Rights Issue was een bijzondere transactie in 2014, waarbij 330% van de marktwaarde is opgehaald, iets wat nog niet eerder is voorgekomen in de Nederlandse markt. 
  3. Onze rol  als Bookrunner op de EUR 6.7 miljard claimemissie van Deutsche Bank. Het onderschrijft onze slagkracht en internationale ambitie.
  4. De beursgang van Pershing square, de grootste van Europa 2014 YTD, die laat zien dat de markt in Amsterdam een bron is van liquiditeit en internationale aantrekkingskracht.
 
Komt u ook naar de M&A Awards? 
Wilt u ook verzekerd zijn van een tafel tijdens hét jaarlijkse evenement voor M&A, corporate finance en private equity? Neem voor uw reservering en verdere informatie contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 020 5788913. Gratis naar M&A Awards galafeest? Word vóór 11 december lid met de partnercode actie1 en ontvang gratis een toegangskaart (t.w.v. 250 euro) voor het M&A Awards feest. Meld u hier aan
Gerelateerde artikelen