Geen tijd voor lekke banden!

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:26
Carbon frames en stalen spieren. Het wielercriterium dat Alex van Groningen organiseerde in samenwerking met DLA Piper was een groot succes.

100 sportieve dealmakers verschenen 19 september aan de start van de tweede editie van het M&A+CFO Criterium, dit jaar georganiseerd in samenwerking met DLA Piper. Met afgetrainde benen en fris gestreken wielertricots in kantoorkleuren verzamelde de groep zich ten burele van DLA. 

Bekijk nu hier het volledige fotoalbum van de dag!

Na de welkomstwoorden van Max Mayer (DLA Piper, dit jaar al 6300 kilometer op de Strava) en Ezri Blaauw (5000 kilometers, YTD) was het tijd voor instructies van oud-prof Steven Rooks, die ook de verschillende (voormalig) beroepsrenners voorstelde die de verschillende groepen onder hun hoede hadden. Wat dat betreft was de dag ook dik in orde: onder de tombstones van de begeleiders waren gewonnen touretappes, Klassiekers, olympische medailles en ritzeges en podiumplaatsen in de grote rondes.

Vervolgens werd het startschot gegeven. Uw niet bijster sportieve verslaggever was gelukkig ingedeeld in Team Geel, voor de korte route op een tempo dat ook nog bereikbaar is voor mensen die vaker in de kroeg zitten dan in de sportschool. Dat de GPS aanvankelijk wat moeite had met de mazen van de Zuidas te ontglippen mocht niet deren: achter de fotomotor aan werd Team Geel uiteindelijk toch nog keurig de stad uit geloodst. En wat daar te wachten stond! Nederland op zijn mooist in de hoek rechtsonder het business district aan de Amstel. Molentjes, koetjes, weitjes: het was heerlijk dijkjes rijden en de kilometers vlogen voorbij. 

Tot zover de recreatieve groep: in de competitieve gevorderdengroepen ging het er een stuk heftiger aan toe. Er zijn kennelijk een hoop dealmakers die naast werkweken van 60 uur ook nog tijd vinden voor het trainen voor Ironmans en Alpenbeklimmingen en het tempo lag navenant hoog: op koolstofvezel rocket ships ter waarde van een half jaarsalaris van een willekeurige M&A-redacteur schoten de echte fanatiekelingen door de duinen. Geen tijd voor lekke banden: in deze groep werd er serieus gekoerst. Op het befaamde Kopje van Bloemendaal werd er uiteraard gestreden voor de Bolletjestrui. 

Hoewel het weer aanvankelijk nog een beetje grijs en wisselvallig was klaarde het in de loop van de middag op en het peloton kwam toevallig precies op het borreluur aan bij het kantoor van DLA. Er was gelukkig niemand gevallen en de EHBO was niet nodig en de bezemwagen bleef leeg. Een uitstekend verzorgde barbecue mocht natuurlijk niet ontbreken: de buitenlucht maakt hongerig! Tussen het kipkluiven en bier drinken door klonk het visserslatijn van getrapte wattages, ultralichte carbonframes en de kunst van het precies afstellen van de fietsplaatjes. 

De M&A Community fietste ter nagedachtenis aan de door misdaadgeweld omgekomen advocaat Derk Wiersum met een rouwband.

Gerelateerde artikelen