Fusie in advocatuur: Norton Rose en Fulbright & Jaworski gaan samen

Norton Rose en het Amerikaanse Fulbright & Jaworski gaan samen verder onder de naam Norton Rose Fulbright. De grootste fusie ooit tussen advocatenkantoren is daarmee een feit. Ep Hannema, Norton Rose Amsterdam: "Voor een internationale benadering is een groot kantoor in de VS onmisbaar. Nederland kan als springplank voor Europa fungeren."

De fusie is per 3 juni bekrachtigd. Met bijna 3.800 advocaten behoort Norton Rose Fulbright tot de tien grootste advocatenkantoren ter wereld. Het nieuwe Norton Rose Fulbright heeft kantoren in meer dan 50 steden overal ter wereld, in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika, Azië, Australië, Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. In de Verenigde Staten is Norton Rose Fulbright een van de grootste advocatenkantoren, met meer dan 750 advocaten over het hele land, onder meer in New York, Houston, Dallas, Los Angeles en Washington, DC.

Ep Hannema, managing partner van Norton Rose Fulbright Amsterdam, zegt in een reactie blij te zijn met de fusie. "Er zijn maar weinig advocatenkantoren in Nederland die hun cliënten een uniforme wereldwijde ‘one stop service’ kunnen bieden. Onze internationaal opererende cliënten hechten aan deze benadering, waarbij een groot kantoor in de Verenigde Staten onmisbaar is. Nederland is voor veel Amerikanen de ‘springplank’ voor investeringen in Europa, direct of via in Nederland gevestigde holdings. Dat is voor ons als Amsterdams kantoor weer van belang."

Peter Martyr, Global Chief Executive, blijft het wereldwijde directieteam aanvoeren en heeft versterking gekregen in het team van Kenneth Stewart, Managing Partner van Fulbright & Jaworski LLP. Global Chairman van Norton Rose Fulbright is de in Sydney gevestigde Adrian Ahern.

De aankondiging van Norton Rose zou een voorbode kunnen zijn van verdere consolidatie in de (internationale) advocatuur. Eerder sloot bijvoorbeeld Faasen & Partners zich aan bij het internationale Eversheds en opende de Amerikaanse grootmacht Jones Day een kantoor aan het Amsterdamse Museumplein. Amsterdam als hub voor Europees advocatenwerk: het zou kunnen betekenen dat er de komende jaren meer advocatenfusies en -overnames zullen komen. 
Gerelateerde artikelen