“Fusie Gilissen en Insinger kost vijftig banen”

De samensmelting van private banks Theodoor Gilissen en Insinger de Beaufort kost naar alle waarschijnlijkheid vijftig mensen hun baan.

Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) dinsdag op basis van uitlatingen van vakbond FNV. De reeds vorig jaar aangekondigde fusie tussen Theodoor Gilissen en Insinger de Beaufort biedt werkgelegenheid aan zo'n vierhonderd mensen, maar zou zoals de zalmroze krant eerder opmerkte banen kunnen kosten. Het gebundelde vermogen van de private banken werd vooraf geschat op 20 miljard euro. 

Een woordvoerder van Theodoor Gilissen wilde tegenover het FD het aantal verdwijnende arbeidsplekken niet bevestigen, omdat er gesprekken gaande zijn met de desbetreffende werknemers.

Overnames
Op 1 januari lijfde het Luxemburgse KBL European Private Bankers, dat in april vorig jaar eigenaar werd van Theodoor Gilissen, Insinger de Beaufort in. Direct daarna werd de overname van Insinger aangekondigd.

Zakenbank Goldman Sachs en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseerden de Luxemburgse koper in de transactie. KBL doet geregeld overnames. Afgelopen najaar werd in het Verenigd Koninkrijk The Roberts Partnership ingelijfd.

Lees ook:
Theodoor Gilissen en Insinger de Beaufort vormen InsingerGilissen

 

Gerelateerde artikelen