Fugro wint rechtszaak van Boskalis

Fugro is niet verplicht om bij de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering een omstreden beschermingsconstructie van dat bedrijf verplicht ter stemming voor te leggen aan de aandeelhouders om deze te beëindigen. Dat was door grootaandeelhouder Boskalis geëist.
Boskalis had in april vorig jaar hoger beroep aangetekend tegen een eerdere uitspraak over een beschermingsconstructie, waarbij een stichting bij een vijandige overnamepoging de bedrijfsactiviteiten van de bodemonderzoeker naar zich toe kan trekken, zodat voor een eventuele koper een lege huls overblijft.
Boskalis vindt dat deze constructie niet kan en wilde die wegnemen. De baggeraar en maritiem dienstverlener zou interesse hebben in een overname van Fugro.
De rechter in Den Haag vindt dat dit een zaak is die niet door de aandeelhouders moet worden beslist. Wel kan de kwestie als bespreekpunt op de agenda worden gezet. Fugro heeft zich daartoe bereid verklaard.
Fugro beschikt over meerdere beschermingsmogelijkheden tegen een ongewenst overnamebod. Het bedrijf wil onafhankelijk blijven. Boskalis bezit circa 25 procent van de aandelen Fugro.
Gerelateerde artikelen