Fugro verkoopt Aziatisch onderdeel voor minstens 14 miljoen

De beursgenoteerde bodemonderzoeker Fugro verkoopt zijn Aziatische onderzeese activiteiten aan Shelf Subsea.

Fugro ontvangt 14 miljoen euro cash en krijgt een belang van 25% in Shelf Subsea. Hoeveel dat belang waard is, wordt niet vermeld in het persbericht. Shelf Subsea is in 2015 opgericht door private equity investeerders SCF Partners, Viburnum Funds en het management van het bedrijf. 

Het piepjonge Shelf Subsea, dat in 2015 een omzet genereerde van 27 miljoen, wordt met de transactie in één klap een stuk groter. De verkochte subseu activiteiten van Fugro zijn goed voor 142 miljoen euro omzet, 285 werknemers en kantoren in Perth en Singapore. 

De verkoop is onderdeel van een afbouwstrategie van Fugro, die laatst heeft van de olieprijs. Een onderdeel van de overeenkomst betreft dat Fugro diensten gaat verlenen aan Shelf Subsea. Zo blijft de bodemonderzoeker toch actief in de regio Asia Pacific. 

Paul van Riel, CEO Fugro verklaart: "The transaction represents an important strategic step for Fugro to focus our portfolio around our core geotechnical, survey and related businesses. We are pleased to have acquired a stake in Shelf Subsea going forward to retain upside on our investment and to cement the relationship between our companies. Within the relationship, Fugro and Shelf Subsea will provide services to each other as applicable."

 

 

Gerelateerde artikelen