Fugro vangt 1,2 miljard euro voor onderdelen: de adviseurs

Opnieuw een miljardendeal in Nederland: bodemonderzoeker Fugro verkoopt de Geoscience divisie voor 1,2 miljard euro aan CGGVeritas en gaat drie samenwerkingen aan. De Brauw Blackstone Westbroek, Nomura en Hill + Knowlton adviseren Fugro; Linklaters trad op voor het franse CGGVeritas.

Fugro verkoopt in deze deal het grootste gedeelte van de Geoscience divisie aan het Franse CGGVeritas voor 1,2 miljard euro. De Ocean Bottom Nodes activiteiten en multi client bibliotheek zijn uitgezonderd bij de verkoop. 

Als onderdeel van de verkoop starten Fugro en CGGVeritas drie samenwerkingsverbanden op, waaronder het opzetten van een joint venture rondom Seabed Geophysics. Daarin krijgt Fugro een meerderheidsbelang van 60% waarvoor het 225 miljoen euro aan CGGVeritas betaalt. Beide bederijven verwachten dat Seabed Geophysics in zijn eerste operationele jaar een omzet van rond de 400 miljoen euro kan halen. 

Het team dat vanuit De Brauw Blackstone Westbroek Fugro adviseerde, bestaat uit Bernard Roelvink, Annabelle Vos, Lennart Crain, Martin Krijgh, Arne Munch, Hafida Farouk, Joost Schutte, Lotte Bolhuis, Paul Sleurink, Henk van Ravenhorst, Wiebe Dijkstra; Erik Pinacker Hordijk, Mauricette Schafeli, Jan Marten van Dijk, Jean-Marc Rovers, Gertjan Kuijpers, Michelle Schilperoort en Barbara van Duren-Kloppert. De Brauw is al langer adviseur van Fugro: zo adviseerden ze in de lente van 2011 de bodemonderzoeker bij de overname van JDR Marine Cables. 

Nomura vertrekte financieel advies aan Fugro; Hill + Knowlton verzorgde het communicatieadvies. Linklaters gaf juridisch advies aan koper CGGVeritas. 

Gerelateerde artikelen