FrieslandCampina wil af van DubbelFris en Goudappeltje

Zuivelconcern FrieslandCampina onderzoekt de verkoop van vruchtensappen- en drankenfabrikant Riedel. Het bedrijf wil zich meer richten op de zuivelproductie.

De dochteronderneming uit Ede is producent van onder meer CoolBest, DubbelFris en Taksi. Ook maakte het vorige eeuw naam door de productie van sappen in het klein: Appelsientje, Goudappeltje en Toptientje werden vanaf 1973 in handzame kartonnen verpakkingen uitgebracht. 

"Naar aanleiding van de actualisering van onze concernstrategie, waarbij we meer nadruk leggen op het zuivelportfolio, onderzoeken we de verkoop van onze vruchtensappen- en drankenactiviteiten. FrieslandCampina wil ervoor zorgen dat Riedel goed gepositioneerd is om in te spelen en te reageren op veranderende klanteisen en consumptiegewoonten", aldus Roelof Joosten, CEO van FrieslandCampina.

Historische transactie
FrieslandCampina zette de zuivelambities al kracht bij: de zuivelcoöperatie verwierf eind december een meerderheidsbelang in Engro Foods, een van de grootste beursgenoteerde bedrijven van Pakistan. Een historische transactie, want niet eerder investeerde een buitenlandse partij zoveel geld (414 miljoen euro) in een Pakistaanse onderneming. 

(Foto: DubbelFris.nl)

Gerelateerde artikelen