FrieslandCampina verkoopt Riedel aan Standard Investment

De Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment en FrieslandCampina hebben overeenstemming bereikt over de overname van Riedel, producent van onder meer Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, DubbelDrank, Taksi en Extran. De verwachting is dat de transactie voor het einde van het jaar zal zijn afgerond.

De voorgenomen transactie is afhankelijk van een aantal voorwaarden, waaronder de goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt en het afronden van het medezeggenschapstraject. De financiële details zijn niet bekendgemaakt.

FrieslandCampina kondigde eerder dit jaar aan Riedel af te stoten omdat het bedrijf zich volledig wil richten op haar zuivelportfolio. Roel van Neerbos, lid van de executive board van Koninklijke FrieslandCampina: “We zochten een koper die Riedel naar een volgende fase zou kunnen brengen. Standard Investment, met haar uitgebreide kennis en ervaring, is daarbij als beste partij uit de bus gekomen.” Voor Standard Investment, dat onder meer belangen heeft in Burger King Nederland en afbakbroodproducent Dutch Bakery, betekent de overname een belangrijke uitbreiding van haar portfolio.

Gerelateerde artikelen