FrieslandCampina staat op het punt om de grootste buitenlandse overname in de historie van Pakistan te doen

De Nederlandse zuivelcoöperatie FrieslandCampina is van plan om een belang van 51% te kopen in Engro Foods Limited, een van de grootste beursgenoteerde bedrijven in Pakistan. De investering komt neer op ongeveer 460 miljoen dollar.

Persbureau AFP doet melding van het aanstaande bod en baseert zich op informatie van de Pakistaanse aandelenbeurs (PSX). Als de deal doorgang vindt, gaat het om de grootste directe investering door een buitenlands bedrijf in de geschiedenis van Pakistan.  

Engro Foods is – na het Zwitserse Nestle – het grootste zuivelbedrijf in Pakistan. In het Zuid-Aziatische land wonen bijna 200 miljoen inwoners. 

Eerder deze week vertelde Damianos Vainas, legal counsel bij FrieslandCampina, in een interview met M&A Magazine meer over de uitbreidingsambities van de onderneming in China.

Nieuwe markten
"FrieslandCampina is een coöperatie van melkveehouders,” aldus Vainas in het interview. “De coöperatie is de eigenaar van het bedrijf en de onderneming is verplicht om de boerderijmelk van de leden-melkveehouders af te nemen en tot waarde te brengen. De onderneming zoekt daarom continu naar manieren om zuivelproducten af te zetten, zowel in de eigen markt als in nieuwe markten." 
 
FrieslandCampina is de op zes na grootste zuivelproducent ter wereld. In 2009 ontstond het bedrijf uit een fusie tussen Friesland Foods en Campina. De omzet is sindsdien gegroeid van 8,5 miljard naar 11,3 miljard euro. Een derde van deze groei is te danken aan overnames, de rest organisch.  
 
Gerelateerde artikelen