FrieslandCampina staakt Balkan-deal Lazard en Allen & Overy

FrieslandCampina heeft de overname van de Servische bedrijven Imlek en Mlekara Subotica van private equity bedrijf Salford Capital afgeblazen. De deal is in februari aangekondigd, maar de onderhandelingen zijn om niet genoemde redenen stukgelopen. FrieslandCampina kreeg bij de deal advies van zakenbanken Lazard, Raiffeisen en advocatenkantoor Allen & Overy.
Met de mislukte overname van Imlek en Mlekara Subotica loopt het een omzet van €270 miljoen mis. FrieslandCampina maakt er veel werk van om het grootste zuivelbedrijf van de wereld te blijven en wil dat ook laten weten. In mei bracht de coöperatie nog een persbericht naar buiten waarin het trots meldde dat FrieslandCampina het grootste agrarische bedrijf is van Europa. 
De koppositie van FrieslandCampina is lang niet zeker. De Deense concurrent Arla kondigde recent een fusie aan met het Duitse Milch-Union Hocheifel en het Britse Milk Link. Volgens Het Financieele Dagblad wordt het nieuwe fusiebedrijf bijna even groot als FrieslandCampina. 
 
Gerelateerde artikelen