Fries woningbouwbedrijf blikt vooruit na overname

VDM Woningen leek een aantal jaar geleden voorgoed op de fles te gaan. Na de doorstart in 2014 maakte het bouwbedrijf uit Friesland vorige week echter bekend dat twee kopers het bedrijf in zijn geheel hebben overgenomen.

De huidige interim-directie, Jan van der Meer en Kees Buitenwerf, hebben zich definitief in de top van het bedrijf genesteld als nieuwe grootaandeelhouders. Over een overnamesom van alle aandelen zijn geen uitspraken gedaan. 

Failissement
Drie jaar eerder zat VDM Woningen nog in stormachtig vaarwater en ging de onderneming failliet. Het Friese bedrijf zag een scherpe terugloop in bouwopdrachten als gevolg van de in zwaar weer verkerende woningbouwmarkt. Schuldeisers zaten het bedrijf achter de broek.

Volgens het Financieele Dagblad is vervolgens een regeling getroffen met onder andere Rabobank en toeleveranciers, die nog 5 miljoen euro tegoed hadden. De curator en bank gingen akkoord over een doorstart van de werkzaamheden in 2014. 

Kansen
Die donkere tijden zijn volgens Van der Meer voorbij: "De orderportefeuille van VDM Woningen is momenteel goed gevuld. Met ruim 130 enthousiaste en vakkundige medewerkers hebben we in 2017 prachtige kansen. Door heel Nederland realiseren wij dit jaar ruim 70 particuliere nieuwbouwwoningen." VDM Woningen zit gevestigd in het Friese Drogeham en Amersfoort. 

 


Gerelateerde artikelen