Freshfields en PwC adviseren private equity bedrijf Cyrte bij winnend bod op Vakantieveilingen.nl

Private equity bedrijf Cyrte heeft advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer en financieel adviseur PwC ingeschakeld bij de overname van e-commerce bedrijf Emesa voor 95 miljoen euro. Emesa, bekend van Vakantieveilingen.nl, was eigendom van het Britse private equity bedrijf Oakley Capital. De Britten krijgen juridisch advies van advocaten van Simmons & Simmons. Marc Muller, Chief Executive Officer van Emesa, krijgt juridisch advies van Loyens & Loeff.

Volgens Frank Botman, CEO van Cyrte Investments, sluit de overname naadloos aan op de focus van Cyrte op bedrijven in de sectoren media, entertainment, telecom en technologie. “Emesa loopt voorop waar het gaat om online innovaties en ontwikkelingen en is daarom een natuurlijke toevoeging aan onze investeringsportfolio. We zien een groeipotentieel in, onder andere, het veilingmodel van Emesa en kijken er dan ook naar uit om de verdere ambities te ondersteunen.” Emesa is online aanbieder van reizen en vrijetijdsproducten. Het bedrijf heeft een portfolio aan websites, waaronder VakantieVeilingen.nl, ActievandeDag.nl, ActievandeDag.be, InpakkenenWegwezen.nl en het internationale label Aladoo.

Botman krijgt juridisch advies van M&A partner Shawn der Kinderen van Freshfields Bruckhaus Deringer. Het team van Freshfields bestaat verder uit corporate partners Thijs Flokstra, Brechje Nollen, Eelco van der Stok en Winfred Knibbeler en associates Menno Verboom, Iris Dingemans, Wouter Jongen, Bob van Kasteren, Astrid van Ommeren, Wieke van Angeren, Jurriaan Jansen en Nadiah Al-Ani.

Emesa CEO Marc Muller ziet veel perspectief in de overname: “Ik ben erg verheugd met de overname door Cyrte Investments; een sterke Nederlandse partij met unieke kennis van online business modellen en een uitgebreid internationaal (media)netwerk. We kijken met vertrouwen uit naar een zeer vruchtbare samenwerking. Zowel de consument als onze partners zullen hiervan profiteren, doordat wij onze groeiambities een nieuwe impuls kunnen geven. Uiteraard zijn we Oakley Capital zeer dankbaar voor de steun de afgelopen periode.”

Het team van Simmons & Simmons bestaat uit M&A partner Leo Verhoeff en associates Jacoline Gortzak en Robbert Jansen. Het is de vierde private equity deal van Verhoeff dit jaar. In 2012 was hij betrokken bij de overname van Intertrust door de Blackstone group, de overname van Pré Pain & Smithuis door Gilde Equity  Management en de overname van Salad Signature door AAC Capital Partners. De overname van Salad Signature is gekozen tot Best Deal Midmarket tijdens de M&A Awards 2012.

De cliënt van Leo Verhoeff, Oakley Capital Private Equity, is een Brits mid-market private equity fonds met meer dan €280 miljoen geïnvesteerd kapitaal in West-Europa. Naast de private equity activiteiten biedt Oakley Capital corporate finance advisory diensten.

 

Gerelateerde artikelen