Freshfields en Allen & Overy liften mee met overnamestrijd Telegraaf

Freshfields Bruckhaus Deringer, Allen & Overy en Citigate First Financial komen virtueel steeds hoger in de league tables. De overnamestrijd tussen John de Mol en de familie Van Puijenbroek resulteert in hogere biedingen op de Telegraaf Media Groep (TMG). Het mediabedrijf heeft maandag bevestigd dat het een nieuw bod van de zijde van het Vlaamse Mediahuis/VP Exploitatie heeft ontvangen. 

Mediahuis en VP Exploitatie, dat wordt gecontroleerd door TMG-aandeelhouder Van Puijenbroek, verhoogden afgelopen weekend het bod van 5,25 naar 5,90 euro per aandeel TMG, gelijk aan het indicatieve bod dat Talpa (van mediaondernemer John de Mol) eerder deed.

Talpa bevestigde maandag het voornemen om een openbaar bod te willen uitbrengen op TMG. TMG zei maandag met Talpa en Mediahuis/VP Exploitatie in gesprek te zijn "over onder andere de financiële voorwaarden, strategische aspecten, dealzekerheid en mededinging clearance, financiering en transactiestructuur, alsook over garanties ten aanzien van de strategie van TMG in het algemeen en de borging daarin van de redactionele vrijheid van de journalistiek in het bijzonder."

De raad van commissarissen (RvC) en de raad van bestuur (RvB) overwegen en beoordelen beide voorstellen "zorgvuldig, tezamen met hun financiële en juridische adviseurs". Van Doorne adviseert hierin de RvC, waar ook Rothschild betrokken is als financiële adviseur. Hierbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de belangen van alle stakeholders van TMG, inclusief de aandeelhouders", aldus het bedrijf. In de tussentijd blijven de raden zich richten op de uitvoering van de zelfstandige strategie van TMG in het belang van TMG, de betrokken onderneming en alle stakeholders, inclusief de aandeelhouders.

Adviseurs van TMG, Mediahuis, VP Exploitatie en Talpa
Freshfields Bruckhaus Deringer, Allen & Overy en Citigate First Financial adviseren TMG. Bieder VP Exploitatie krijgt M&A-advies van Alantra, juridisch advies van De Brauw Blackstone Westbroek. Mediahuis krijgt advies van overnameadviseurs van ING en advocaten van LinklatersHill+Knowlton Strategies stippelt de communicatiestrategie uit voor VP Exploitatie en Mediahuis. Talpa Holding van John de Mol krijgt advies van de advocaten van Stibbe en zakenbank Bank of America Merrill Lynch

Bronnen: ABM Financial News, Dow Jones en de M&A Database van MenA.nl

Gerelateerde artikelen