Fortuna Sittard geeft aandelen uit

Fortuna Sittard wil voor het eind van de maand 900.000 euro ophalen met de uitgifte van aandelen en certificaten. Het geld is nodig voor het voortbestaan van de club, schrijft de directie zondag. Voor supporters zijn aandelen te koop voor 36 euro per stuk, aldus de aankondiging.

De Limburgse club uit de Jupiler League zit in acute geldnood. Een deel van de salarissen kon niet op tijd worden betaald en vanwege financiële onzekerheid werden de jaarstukken niet goedgekeurd door de accountant.

Het geld dat wordt opgehaald wordt uitsluitend gebruikt voor het herstel van het huishoudboekje. Fortuna is ook nog in gesprek met investeerders over leningen.

Er zijn op dit moment al enige aandelenpakketten verkocht. Fortuna Sittard wil voor 1 maart 2016 de overige aandelen verkopen. Kopers van de aandelen en certificaten kunnen ervan op aan dat hun geld uitsluitend wordt besteed aan de revitalisering van Fortuna Sittard; alle gelden komen binnen op een zogenoemde ‘derde rekening’ van een notariskantoor. 

 

Gerelateerde artikelen