Forse kapitaalinjectie voor Kaufhof en Karstadt

De grote Duitse warenhuisketens Kaufhof en Karstadt krijgen na de fusie een kapitaalinjectie van 400 miljoen euro.

De twee eigenaren Hudson's Bay (HBC) en Signa-groep zijn dit overeengekomen. Dat schrijft het Duitse zakenblad WirtschaftsWoche op basis van bronnen rond de onderhandelingen.

Beide partijen steken 100 miljoen in contanten in de nieuwe joint venture. Daarnaast komt er nog eens 200 miljoen euro vrij door de verkoop van twee panden in Düsseldorf en Keulen. De Oostenrijkse vastgoedinvesteerder Signa, eigenaar van Karstadt, zou een meerderheidsbelang in de joint venture krijgen.

Fusie deze week

De kapitaalsinjectie is hoger dan aan het begin van de onderhandelingen was voorzien. De nieuwe joint venture moet voor meerdere jaren volledig worden gefinancierd.

De fusie tussen de bedrijven hangt al geruime tijd in de lucht, maar volgens WirtschaftsWoche is de deal nog niet ondertekend. De fusie zal naar verwachting later deze week aangekondigd. De nieuwe keten wordt in grootte de tweede warenhuisgroep van Europa na het Spaanse El Corte Inglés.

Galeria Kaufhof, zoals de volle naam luidt, telt bijna honderd filialen in heel Duitsland. Ook Karstadt is goed voor tientallen vestigingen. 

Gerelateerde artikelen