Fors lagere winst voor investeerder HAL

Investeerder HAL heeft over de eerste helft van 2017 fors minder winst in de boeken gezet dan een jaar eerder. De investeringsmaatschappij kampte naar eigen zeggen vooral met lagere boekwinsten, waar een jaar eerder nog geld werd verdiend met de verkoop van activa, onder meer in het Verenigd Koninkrijk door Vopak.

HAL boekte over de eerste zes maanden een nettowinst van 229 miljoen euro, tegen 431 miljoen euro een jaar eerder. De omzet zakte een fractie tot een kleine 4 miljard euro. De totale opbrengsten bedroegen 4,1 miljard euro.

De nettovermogenswaarde kwam uit op 12,6 miljard euro. Rekening houdend met het contante gedeelte van het dividend over 2016 van 279 miljoen euro, was hier sprake van een stijging met 161 miljoen euro. Vooral de hogere beurswaarde van GrandVision, waarin HAL een belang heeft van 76,72 procent, droeg bij aan die stijging.

In de periode van 30 juni tot 25 augustus daalde de waarde van de belangen in beursgenoteerde ondernemingen en de liquiditeitenportefeuille met ongeveer 830 miljoen euro.

De onderneming doet geen uitspraak over de verwachte winst voor heel 2017.

(ANP)

Gerelateerde artikelen