ForFarmers start met inkoop aandelen

Mengvoederfabrikant ForFarmers gaat van start met de vorige maand aangekondigde inkoop van eigen aandelen. Het veevoerbedrijf uit Oost-Nederland kreeg daar afgelopen week toestemming voor van de aandeelhouders.

ForFarmers zal de komende achttien maanden eigen aandelen inkopen voor een bedrag van 40 miljoen tot 60 miljoen euro. Een deel van de ingekochte aandelen wordt gebruikt voor het medewerkersparticipatieplan. Dat plan omvatte vorig jaar 483.000 aandelen, zo meldt website Nieuwe Oogst. ForFarmers gaat wekelijks rapporteren over de voortgang van de inkoop. 

Beursgang
ForFarmers kende in 2016 een omzet 2,1 miljard euro. Het bedrijf is een conglomeraat van veevoederfabrieken en handelfirma's dat voeding voor landbouwvee als runderen, varkens en pluimvee levert aan boeren in de Benelux, Duitsland en Groot-Brittannië. 

Vorig jaar werd het diervoederbedrijf naar de Amsterdamse beurs gebracht. Begeleidende banken ABN AMRO en Rabobank, de advocaten van NautaDutilh en communicatie-adviseur Citigate First Financial volbrachten de beursmissie. Met de beursgang werd in totaal 691 miljoen euro opgehaald. 

 

Gerelateerde artikelen