Fonds van BlackFin Capital haalt 350 miljoen op

Tech-2 fonds investeert in Europese fintechs en insurtechs.

BlackFin Capital Partners  heeft na een tweede sluiting met haar Tech 2-fonds 350 miljoen euro opgehaald. Het investeringsfonds Tech 2 is nu al twee keer zo groot in omvang als zijn voorganger, Tech 1. Dat haalde vier jaar geleden 178 miljoen euro op. Daarnaast ontvangt het steun van bestaande investeerders en bedraagt het herinvesteringspercentage meer dan 100 procent.

BlackFin richt zich met Tech 2 onverminderd op snelgroeiende B2B-fintechs en insurtechs (innovatieve bedrijfsoplossingen in de verzekeringssector) in Europa. Het fonds heeft al een eerste investering gedaan in Descartes Underwriting. Dit is een internationale aanbieder van parametrische verzekeringsproducten, waaronder het verzekeren van klimaatgerelateerde gebeurtenissen, zoals overstromingen. 

In Nederland investeerde BlackFin eerder in de Blauwtrust Groep (2021) – het moederbedrijf van De Hypotheker, Quion, DMPM en Conneqt – CED (2018), Friss (2017) en betaaldienst Buckaroo (2017). Later dit jaar opent BlackFin een kantoor in Nederland. 

Met Tech 2 wil BlackFin in spelen op veranderingen die nu in de financiële sector plaatsvinden. Zo creëren de opkomst van nieuwe technologie, internationale regelgeving en veranderende klantbehoeften kansen voor B2B-fintechs en insurtechs. 

Met de werving van twaalf specialisten – onder meer in Frankfurt en Londen – heeft BlackFin in het afgelopen jaar een platform gebouwd dat erop is gericht om in heel Europa te investeren. Dit doet het op basis van een gedifferentieerde investeringsstrategie, een omvangrijk financieringskapitaal, zowel in tech als buy-out, en met een lokale aanwezigheid in Franrijk, de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

 

 

Gerelateerde artikelen