‘FinTech-bank’ RiverBank uit de startblokken

Vanaf vandaag is Europa een nieuwe bank rijker. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de in Luxemburg gevestigde RiverBank groen licht gegeven middels een banklicentie.

RiverBank is een kredietverstrekker gespecialiseerd in financiering van ondernemingen in het midden en kleinbedrijf (MKB). Aanvankelijk wil de bank voornamelijk klanten bedienen in de Benelux en Duitsland. RiverBank wil zich onderscheiden door haar FinTech-profiel, dat naar eigen zeggen gestoeld is op digitale verwerking van kredieten.

Co-investeringen
De beoogde omvang van de leningen ligt tussen 750.000 en 3 miljoen euro. Daarnaast zegt RiverBank de mogelijkheid open te houden om co-investeringen te doen in leningen tot 10 miljoen euro. In de loop van 2018 zal de bank ook onlinespaarproducten gaan aanbieden en hoopt het de kernactiviteit kredietverlening verder uit te bouwen.

FinTech-benadering
“We zijn er van overtuigd dat we, door een bank en een FinTech-benadering te combineren op één platform, onze MKB-klanten goed kunnen bedienen bij hun financiering”, aldus mede-oprichter en CEO Jean-Laurent Girard, voorheen Managing Director bij Morgan Stanley. 

De Britse investeringsmaatschappij RiverRock heeft de oprichting van de bank mede mogelijk gemaakt. Ook familie-vehikel Marchmont is als grootaandeelhouder betrokken bij RiverBank. 

Gerelateerde artikelen