Finch Capital steekt 10 miljoen in BNPL-bedrijf In3

De markt voor Buy Now Pay Later groeit t tot ruim 35 miljard in 2028.

Het fintechbedrijf In3 heeft 10 miljoen euro opgehaald bij Finch Capital. Daarnaast gaat de kredietverstrekker een samenwerkign aan met de betalingsdienst Worldline.

Dat heeft In3 bekendgemaakt. Het fintech-bedrijf helpt consumenten en retailers met gespreide betalingen in drie termijnen zonder rente en BKR-registratie, een speler op de zogenaamde BNPL-markt (Buy Now Pay Later). De financiële injectie van Finch Capital betreft een Serie A-investering die bedoeld is om In3 verder te investeren in technologie en het team uit te breiden om meer consumenten en merchants te kunnen bedienen. 

Daarnaast kondigt in3 een partnerschap aan met Worldline, een wereldwijde aanbieder van digitale betalingen. In3 zal Worldline voorzien van een technologiestack waarmee zowel on- als offline winkeliers BNPL-betalingsdiensten aan haar klanten kunnen aanbieden, zonder extra integraties.

In3 is opgericht in 2018 als alternatief voor de traditionele BNPL-markt, die in de jaren tien druk werd met bedrijven als Klarna, AfterPay, Billink. Volgens Radboud Vlaar, Managing Director bij Finch Capital, heeft In3 een gestaag en consistent groeitraject laten zien, mede door de sterke technologische capaciteiten.

De BNPL-markt in Nederland zal dit jaar naar verwachting met 75 procent groeien tot bijna 7 miljard euro. Deze groei komt mede doordat bedrijven meer en meer online gaan en door de groei van e-commerce in het algemeen. De Coronapandemie heeft bijgedragen aan een versnelde digitale transitie bij bedrijven. Naar verwachting zal de markt de komende zes jaar gestaag zal groeien tot een jaaromzet van meer dan 35 miljard euro.

Gerelateerde artikelen