Financieringsronde betekent do or die voor Moonback

De boekingssite trekt opnieuw kapitaal aan via crowdfunding.

Boekingssite Moonback heeft via crowdfunding 1,5 miljoen euro opgehaald. Er is nog een half miljoen extra nodig om de volgende stap van het platform te financieren. Dit bedrag moet uiterlijk aanstaande zondag, voor het einde van de campagne, opgehaald zijn. Als dat niet lukt krijgen alle deelnemers hun inleg terug.

De hotelboekingssite werd opgericht na een crowdfunding in 2020 die 2 miljoen euro opbracht. Zonder nieuw groeikapitaal kan het bedrijf de concurrentie van Booking.com en Expedia echter niet volhouden.

“Ter vergelijking: Booking.com en Expedia spendeerden in 2021 iedere vier uur 2 miljoen euro aan marketing”, zegt Niels Meijssen, de oprichter van Moonback. “We willen reizigers en hotels een alternatief bieden, maar je kunt dat pas waarmaken als je hen ook gebruiksgemak geeft. Waar mensen in Europa ook naartoe willen reizen, je moét het via Moonback kunnen boeken.”

Reizigers kunnen nu in slechts vijf steden een accommodatie boeken op Moonback. De nieuwe investering is bedoeld om op te schalen. Moonback wil veel meer hotels in Europa aansluiten.

(ANP)

 

 

Gerelateerde artikelen