Financiering overname HEMA rond

De overname van winkelketen HEMA door Jumbo-familie Van Eerd en investeerder Parcom kan doorgaan. De partijen hebben de bankfinanciering rond gekregen. 

De familie Van Eerd krijgt via investeringsvehikel Mississippi Ventures 50 procent van de aandelen van HEMA in handen en Parcom de andere helft. De overnemende partijen zijn klaar met het boekenonderzoek. Daarmee is voldaan aan belangrijke voorwaarden voor de deal, die nu waarschijnlijk in februari kan worden afgerond.

De familie Van Eerd krijgt via investeringsvehikel Mississippi Ventures 50 procent van de aandelen van HEMA in handen en Parcom de andere helft. In oktober werd al bekend dat de familie achter supermarktketen Jumbo dicht bij een overname van HEMA was. Maar toen moesten er nog belangrijke zaken geregeld worden en was de deal nog niet definitief. Uiteindelijk is met ABN AMRO, ING en Rabobank 400 miljoen euro aan financiering geregeld voor de overname. Ook zijn er afspraken gemaakt over een nieuwe doorlopende lening van 80 miljoen euro. HEMA hoeft straks flink minder aan rentelasten te betalen.

"De aankondiging van donderdag is een belangrijke mijlpaal voor HEMA, omdat de bankfinanciering een cruciale voorwaarde was voor het aangaan van de overeenkomst", laat HEMA-topman Tjeerd Jegen weten.”

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen