Familiebedrijven HAK en Van Halder vinden elkaar in overname

HAK heeft groentegroothandel Peter van Halder overgenomen. De groentenconservenfabrikant maakt sinds 2005 onderdeel uit van het investeringsportfolio van NPM Capital.

Groentefabrikant HAK en Peter van Halder hebben geen uitspraken gedaan over de hoogte van de overnamesom. In de transactie stonden de transaction-supporters van Towers Watson en de advocaten van CORP. kopers HAK en NPM Capital bij. 

HAK werd opgericht door de familie Hak in Giessen in het land van Heusden en Altena en is inmiddels één van de grootste groente- en fruitverwerkende bedrijven in Noord-Europa. Het familiebedrijf verwerkt sinds de oprichting al meer dan 60 jaar verse groenten en fruit.

Groentegroothandel Peter van Halder zit gevestigd in Den Bosch. Het bedrijf bedient de foodservicemarkt en levert grootverpakkingen van 500 gram tot 5 kg. Vorig jaar kende het bedrijf een omzet van 10 miljoen euro. Van Halder heeft momenteel dertig werknemers op de loonlijst. Na de overname blijft de huidige samenstelling van het bestuur in tact. 

Lees ook:
NPM verkoopt tentenleverancier aan Gilde

 

Gerelateerde artikelen