Eye Security haalt 36 miljoen op voor groeiversnelling: Zes vragen aan de CEO

‘Financiering is een middel om ons doel te bereiken: de samenleving beschermen tegen ransomware aanvallen.’

De Nederlandse cybersecurity dienstverlener Eye Security heeft zeker 36 miljoen euro opgehaald in een financieringsronde, geleid door de investeringstak van de Amerikaanse bank JPMorgan. Met het geld wil het bedrijf uit Den Haag de aanwezigheid in Europa versterken en uitbreiden.

Eye Security biedt cybersecuritydiensten en verzekeringsdekkingen aan bedrijven met een omzet tot maximaal 500 miljoen euro.

Job Kuijpers, een voormalig medewerker van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), richtte Eye Security vier jaar geleden op met twee andere ex-medewerkers van Nederlandse veiligheidsdiensten. Het bedrijf telt tegenwoordig 120 medewerkers, maar de top verwacht dat het er volgend jaar tweemaal zoveel zullen zijn met het oog op de groei van de securitymarkt in Europa.

Op verzoek van MenA.nl licht Kuijpers de groeistrategie van het bedrijf toe.

Kunnen jullie meer details geven over hoe jullie van plan zijn de aanwezigheid van Eye Security in Europa te versterken en uit te breiden met behulp van deze financiering?
“Onze focus ligt voorlopig op met name de Duitse markt en doorontwikkeling van ons platform. De Duitse markt is interessant voor ons omdat de adoptie van moderne cybersecurity technologie achterloopt en er een enorme hoeveelheid middensegment bedrijven zijn die hulp nodig hebben. Daarna zullen we ook in andere Europese regio’s actief worden.”

Hoe ziet de groeistrategie van Eye Security eruit met betrekking tot het aantrekken van nieuwe klanten en het uitbreiden van dienstverlening?
“Wij richten ons met name op de cyber verzekeringsmarkt. Wij helpen verzekeringsmakelaars met het verzekerbaar maken van cyberrisico’s door hoogwaardige maatregelen te nemen en het leveren van betere verzekeringsproducten. Klanten komen dan ook meestal bij ons omdat ze op zoek zijn naar een cyberverzekering, maar dit niet of moeilijk kunnen krijgen. Dit probleem speelt in heel Europa.”

Wat zijn de belangrijkste verschillen of verbeteringen die jullie verwachten door de groei van het aantal medewerkers, met name naar verwachting van 120 naar 240 medewerkers?
“We zullen in staat zijn om sneller meer bedrijven te bereiken met onze oplossing. Groei van medewerkers is geen doel op zich, we bouwen aan een heel schaalbaar platform waarbij we de kennis en kunde van onze hoogwaardige cybersecurity specialisten aan zoveel mogelijk bedrijven kunnen koppelen.”

Hoe ziet de concurrentielandschap eruit voor Eye Security in Europa en hoe denken jullie daarin te kunnen gedijen en groeien?
“Onze concurrenten bevinden zich met name buiten Europa: grote Amerikaans cybersecurity platformen die proberen de Europese markt op te komen. We sturen het bedrijf op winstgevendheid en hebben in die zin geen funding nodig. De investering is een heel bewuste stap om sneller te groeien om de concurrentie met niet-Europese platformen aan te kunnen.”

Welke specifieke ontwikkelingen in de Europese securitymarkt hebben jullie doen besluiten om juist nu te investeren in groei?
“Voor ondernemers is het heel lastig om te begrijpen welke cybersecuritymaatregelen je moet nemen en hoeveel geld je moet stoppen in maatregelen en hoeveel in het afdekken van de risico’s met een verzekering. Wij zien dat met moderne technologie en een betere verdeling tussen maatregelen en risicoafdekking je bedrijven enorm kan helpen. Daarmee wordt cybersecuritydienstverlening veel transparanter en goedkoper.”

Hebben jullie al bepaalde plannen of strategieën in gedachten voor eventuele verdere financieringsrondes of exit strategieën in de toekomst?
“Wij hebben een missie om op grote schaal organisaties te helpen en enorme hoeveelheid ransomware aanvallen op ondernemingen onder controle te krijgen. Deze missie, om onze samenleving te beschermen, zit diep verankerd in de cultuur van het bedrijf. Veel mensen komen ook uit de inlichtingen- en veiligheidsdiensten en werkten hiervoor ook al jaren aan deze missie. Financiering is een middel om dat doel te bereiken.”

Gerelateerde artikelen