Nederlandse start-up Eye Security haalt 36 miljoen op

JP Morgan is de derde investeerder die miljoenen in het bedrijf pompt.

De Nederlandse cybersecuritystart-up Eye Security heeft zeker 36 miljoen euro opgehaald in een financieringsronde, geleid door de investeringstak van de Amerikaanse bank JPMorgan. Met het geld wil het bedrijf uit Den Haag de aanwezigheid in Europa versterken en uitbreiden.

Twee jaar geleden haalde de start-up al 17 miljoen euro op, onder andere bij Bessemer Venture Partners. In het voorjaar van hetzelfde jaar stak ook TIIN Capital al 4,5 miljoen euro in het bedrijf. Topman en medeoprichter Job Kuijpers verwacht dat het bedrijf flink gaat groeien.

Eye Security biedt cybersecuritydiensten en verzekeringsdekkingen aan bedrijven met een omzet tot maximaal 500 miljoen euro. Het bedrijf zegt honderden klanten te hebben, waaronder Signature Food, het bedrijf achter de Johma-salades.

Kuijpers, een voormalig medewerker van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), richtte Eye Security vier jaar geleden op met twee andere ex-medewerkers van Nederlandse veiligheidsdiensten. Het bedrijf telt tegenwoordig 120 medewerkers, maar de top verwacht dat het er volgend jaar tweemaal zoveel zullen zijn met het oog op de groei van de securitymarkt in Europa.

De Nederlandse markt is nu zo’n twee miljard euro waard, maar groeit tot 2029 naar verwachting richting de 2,7 miljard euro. Met de investering van onder andere JPMorgan, hoopt Eye Security daarop in te spelen. De investeringstak van de Amerikaanse bank, JPMorgan Growth Equity Partners (GEP), beheert een fonds van één miljard dollar dat gebruikt wordt voor durf- en groeikapitaalinvesteringen in de technologiesector.

Gerelateerde artikelen