Ewout Prins, Holland Venture: zorg is groeisector voor private equity

Holland Venture heeft een nieuw fonds opgehaald, Holland Venture Zorg Innovaties, waarmee het investeert in jonge innovatieve Nederlandse ondernemingen die actief zijn in de zorgsector. Ewout Prins, managing partner Holland Venture: "Ondernemerschap is het antwoord op de groei van zorgkosten."

HVZI is een samenwerking tussen Holland Venture, Zorgverzekeraar Menzis en enkele andere investeerders. Het fonds ontvangt ondersteuning vanuit de Technopartner Seed Faciliteit, een stimuleringsregeling van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI). Er zal 8 miljoen euro geinvesteerd worden in jonge innovatieve NEderlandse ondernemingen die actief zijn binnen de zorgsector en een aanzienlijke groeipotentie kennen. Doel is een portefeuile van ongeveer 10 zorgondernemingen op te bouwen.

Ewout Prins: "Met het fonds willen wij investeren in innovatieve ondernemingen die actief zijn binnen de zorgsector en een aanzienlijke groeipotentie kennen. Veelbelovende partijen die met een nieuw product of proces de zorg beter én goedkoper kunnen maken, maar het kapitaal missen om groei te bewerkstelligen. Deze bedrijven helpen we actief bij het realiseren van hun ambities.”

Via haar bestaande fondsen investeert Holland Venture al langer in volwassen zorggerelateerde ondernemingen. “Wij zijn via diverse investeringen in volwassen ondernemingen actief in de zorg. Op die manier hebben we een goed begrip van de sector ontwikkeld en een waardevol netwerk opgebouwd. Met dit nieuwe fonds verbreden we ons werkgebied, zodat we onze ervaring en netwerk ook ten dienste kunnen stellen van jonge ambitieuze ondernemingen.”

Het begrip ”ondernemerschap in de zorg” is al langer een trend en vanuit de overheid wordt de toetreding van private equity spelers in de zorg langzaam toegestaan. Prins: "De toenemende vraag naar zorg leidt tot een enorme ongewenste groei van de zorgkosten. Als deze ontwikkeling niet wordt gekeerd, zal de zorg op termijn onbetaalbaar worden, een maatschappelijk ongewenste situatie. Wij zien ondernemerschap als het antwoord hierop; innovatie zal leiden tot nieuwe producten en diensten die bijdragen aan het efficiënter en effectiever maken van de zorg."

Blijf wekelijks op de hoogte. Meld u aan voor de gratis MenA.nl nieuwsbrief.

Word lid van de M&A Community: meer kennis, meer deals

De M&A Community is hét platform voor professionals in M&A, Private Equity en Corporate Finance. Leden van de M&A Community zijn welkom op M&A Cafés, M&A Masterclasses en het Private Equity Summit. Leden hebben toegang tot unieke kennis via de M&A Database, M&A Magazine en de MenA.nl nieuwsbrief. Leden hebben meer kennis en doen meer deals. Word dus lid.

Meer weten? Neem gerust contact op met M&A Community Managers.
Gerelateerde artikelen