Europese techbedrijven in trek bij durfkapitaal

Europese techbedrijven weten ondanks de coronapandemie miljarden aan groeigeld aan te trekken. Het afgelopen kwartaal staken durfinvesteerders 9 miljard euro in Europese bedrijven. Een teken dat de Europese techsector volwassen wordt, zeggen kenners tegen het Financieele Dagblad.

In de maanden dat Europa volledig op slot was, groeide het aantal investeringen met 5,7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. "Het is een van de sterkste kwartalen die we ooit gezien hebben", zegt analist Nalin Patel van databureau Pitchbook.

Het afgelopen halfjaar staken durfinvesteerders 16,8 miljard in Europa. In heel 2019 kwam het bedrag uit op 33,3 miljard. Zulke cijfers had Patel niet verwacht in een periode dat winsten van bedrijven een optater krijgen, Europa afstevent op een recessie en de overnamemarkt zo goed als stilligt.

"Het laat zien dat in Europa veel interessante techbedrijven gevestigd zijn die voor de langere termijn goede vooruitzichten bieden. Bovendien blijken veel venturecapitalbedrijven nog genoeg kapitaal beschikbaar te hebben om te investeren", aldus Patel.

Gerelateerde artikelen