Europese drukkerijen slaan handen ineen

CirclePrinters en Roto Smeets Group hebben de voorgenomen samensmelting van hun activiteiten afgerond. CirclePrinters, gespecialiseerd in grafische communicatie, heeft een 100%-belang verworven in sectorgenoot Roto.

CirclePrinters is een Europese printgroep met het hoofdkantoor in Amsterdam en operationele activiteiten in vijf Europese landen. Grafische media-onderneming Roto Smeets is een gevestigde grafische mediaonderneming met dochterbedrijven in West-Europa en het hoofdkantoor in Deventer.

De nieuwe combinatie verschaft werkgelegenheid aan circa 2.500 Europese werknemers en zal zijn diensten en producten aanbieden in meer dan 20 landen. De directieteams van beide bedrijven worden samengesmolten. Een overnamesom is niet naar buitengebracht.

Groen licht
De Amsterdamse drukkerij kondigde twee maanden geleden aan alle aandelen en operationele activiteiten van Roto over te nemen. Voor de onderneming was het wachten op groen licht van de Oostenrijkse mededingingsautoriteit, het land in de regio waar de bundeling zijn marktpositie verder verstevigd.

“Met deze bundeling van krachten is een langlopende wens voor consolidatie in onze sector bereikt. Gezamenlijk met CirclePrinters creëren wij nu de één van de grootste grafische bedrijven in Europa en een sterk platform voor verdere consolidatie”,  aldus Joost de Haas, bestuursvoorzitter van CirclePrinters en CEO van Roto Smeets.

Gerelateerde artikelen