Europese Commissie geeft groen licht voor verkoop Lumileds door Philips

De Europese Commissie (EC) heeft de overname van een meerderheidsbelang in Lumileds van Philips door Apollo Global Management goedgekeurd. Dit meldde de EC donderdag. Daarmee wordt de private-equity-investeerder de nieuwe eigenaar van 80,1 procent in Lumileds. Philips houdt het restant van 19,9 procent.

Met deze transactie wordt Lumileds volgens de eerdere aankondiging van de verkoop in december, gewaardeerd op 2 miljard euro, inculsief schulden. Met de verkoop van het belang ontvangt Philips naar verwachting circa 1,5 miljard dollar in contanten, voor belastingen en kosten. De overname moet in de eerste helft van 2017 worden afgerond.

De verkoop van Lumineds staat onder leiding van Philips M&A Directors Daan van Manen en M&A Award-winnaar Steward McCrone. Het was een drukke tijd voor het M&A-team, want de deal liep gelijktijdig met de beursgang van Philips Lighting. Bij de deal krijgt Philips advies van zakenbank Morgan Stanley, advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek en belastingadviseurs van Deloitte. Apollo krijgt advies van advocatenkantoren Freshfields Bruckhaus Deringer, Houthoff Buruma, Paul Weiss Rifkind Wharton & Garrison en belastingadviseurs van EY.

Bronnen: ABM Financial News en MenA.nl

Gerelateerde artikelen