Europese Commissie gaat garant staan voor 237 miljoen aan nieuwe MKB-leningen

Het Europese Investeringsfonds (EIF) en zes microfinancieringsorganisaties hebben maandag een overeenkomst ondertekend. De overeenkomst bevat een garantieregeling met het doel om 20.000 MKB bedrijven in Europa te financieren.
De Europese Commissie (EC) en het Europese Investeringsfonds (EIF) gaan met de EaSI (European Programme for Employment and Social Innovation) voor 237 miljoen euro garant staan voor nieuwe leningen aan het MKB in Europa. Hierdoor krijgen meer kleine tot middelgrote bedrijven in Europa de mogelijkheid om financiering rond te krijgen voor hun bedrijf.
 
Microkredietfinancier Qredits ontvangt als enige organisatie in Nederland de garantie van 75% op de verstrekking van kredieten tot 25.000 euro. Volgens de private non-profitorganisatie kan het door de garantieregeling duizenden extra ondernemers van krediet voorzien.
 
Qredits blijft zich door de garantieregeling van de Europese Commissie richten op de verstrekking van kleine kredieten tot 25.000 euro. Deze ondernemers hebben vaak onvoldoende onderpand en een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, aldus Qredits in een persbericht. Door deze ondernemers te ondersteunen met microfinanciering zorgt Qredits ervoor dat nieuwe ondernemingen worden opgezet, mensen vanuit een uitkering kunnen starten met hun eigen bedrijf en dat er werkgelegenheid wordt gecreëerd.
 
Gerelateerde artikelen