European FinTech pre-conference: “Waarom de dinosaurus helpen?”

De European FinTech Awards 2017 zijn uit de startblokken. “Bedankt dat jullie ons op het juiste moment hebben wakker geschud."

Morgen strijden dertig finalisten om het eremetaal tijdens de European FinTech Awards, vanavond verzamelden deelnemers, genomineerden en andere belangstellenden zich alvast voor de pre-conference in het Europees Parlement te Brussel. Afgetrapt werd er met Cora van Nieuwenhuizen (Europarlementariër VVD) en Wim Mijs (European Banking Federation).

“Het is overal te zien dat FinTech groeit”, zegt Maud Meijvis, Community Manager FinTech (Alex van Groningen), ten overstaan van de ruim 100 FinTech-aanwezigen tijdens de pre-conference.


 

Van Nieuwenhuizen, die morgen ook acte de présence geeft, onderstreept deze these en benadrukt de belangrijke rol die de Europese politiek kan innemen. “Entrepreneurship moet gestimuleerd worden, daarvoor dien je wel de juiste infrastructuur aan te leggen.” Als rapporteur en schrijver van het onderzoek naar FinTech-bedrijven in de EU ziet ze al de eerste bemoedigende resultaten, bijvoorbeeld in de stresstesten van banken. “Er is progressie geboekt, nu moeten we kijken hoe we verder afkomen van de ‘afvinkmentaliteit’”, zegt de VVD-politica. “State-of-the-art regulering is van belang, er zijn geen mondiale grenzen meer.”

Ook bankier Wim Mijs is blij met de opkomst van jonge ondernemingen die hun geld verdienen met technologie. “FinTechs vormen al langer geen bedreiging meer”, zegt Mijs. “Maar waarom zouden ze de dinosaurus helpen? Alleen kijken naar onze balance sheets is niet genoeg, bedankt dat jullie ons op het juiste moment hebben wakker geschud. Banken kunnen op hun beurt FinTechs helpen met het opschalen van de vele goede ideeën. 

De European FinTech Awards 2017 vinden morgen plaats in The Egg te Brussel. Klik hier voor meer informatie over de genomineerden en sprekers. 

Lees ook:
Ontmoet fintech-titaan Chris Skinner tijdens de European Fintech Awards & Conference
Scale up met fintech-godfather Ron Suber op European FinTech Awards

 

Gerelateerde artikelen