Euronext sluit deal met FastMatch voor 153 miljoen dollar

FastMatch valt in handen van Euronext. De uitbater van de effectenbeurzen Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon legt 153 miljoen dollar neer voor de elektronische valutahandelsplaats.

Het huidige management van FastMatch blijft aan en houdt de overige 10 procent van de aandelen in handen. Het in 2012 opgerichte FastMatch biedt handelaren met een eigen technologie zeer snelle handelsmogelijkheden op de valutamarkt. In het eerste kwartaal van 2017 was het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van de marktplaats 61 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De CEO van Euronext, Stéphane Boujnah, reageert: "Door de acquisitie van FastMatch breidt Euronext uit in een valutamarkt die de grootste is in de verhandelbare beleggingscategorie. Dit zorgt ervoor dat het spectrum van producten die we aanbieden aan kapitaalmarktgebruikers, breder wordt. Intussen kan er langetermijnwaarde en groei voor klanten en aandeelhouders gecreërd worden."

De omzet bedroeg in dat eerste kwartaal 5,8 miljoen dollar met een ebitda van 2,4 miljoen dollar. De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal afgerond.

Bron: ANP en Finance Magnates
 

Gerelateerde artikelen