Eric Wijs en Matthijs Ingen-Housz doen meeste sellside-deals

Eric Wijs van Lincoln International en Matthijs Ingen-Housz van INGEN HOUSZ hebben bij de meeste verkoopdeals geadviseerd in 2017. Dat blijkt uit onderzoek van MenA.nl.

M&A-adviseurs onderscheiden zich op verschillende manieren op de fusie- en overnamemarkt. Eén daarvan is een voorkeur voor de ‘sell side’ of ‘buy side’. Oftewel advies aan de verkoper of de koper. Eerder leerden we dat IMAP Netherlands en AKD gek zijn op verkoopdeals, maar aan welke kant staan de individuele dealmakers? We doken in de MenA.nl database en sorteerden de zakenbankiers en advocaten op buyside- en sellside-deals. 

Van de zakenbankiers waren Sander Griffejoen van Rothschild en Mark van Beusekom van Hogenhouck in 2017 het meest betrokken als adviseur aan de koperskant. Beiden adviseerden bij vijf koopdeals. Eric Wijs van Lincoln International is de meest actieve financieel adviseur aan de verkoperskant. Alle zeven deals waar hij in 2017 bij was betrokken waren verkoopdeals. 

Bij de advocaten hebben Luc Habets van Lexence en Bram Caudri van Houthoff de meeste deals aan de koopkant gedaan. Beiden adviseerden bij 16 verkoopdeals. Matthijs Ingen-Housz van zijn eigen kantoor INGEN HOUSZ heeft in 2017 de meeste verkoopdeals op zijn naam gezet. Hij adviseerde bij 16 verkoopdeals. Overigens is dat niet heel typerend voor zijn werk, want de verkoopdeals zijn goed voor 62 procent van zijn dealtotaal. Nummer twee Harmen Holtrop van Loyens & Loeff lijkt wel een duidelijke voorkeur te hebben voor de verkoopkant. 85 procent van zijn deals zijn verkoopdeals.

 

Lees ook:
IMAP Netherlands en AKD zijn gek op verkoopdeals 
Deze 30 dealmakers doen de meeste internationale deals

Gerelateerde artikelen