Erasmus hofleverancier van Nederlandse dealmakers

De Erasmus Universiteit heeft de meeste dealmakers voortgebracht, maar de meest actieve dealmaker komt uit Groningen. Dat blijkt uit onderzoek van MenA.nl. 

Sinds 2012 waren 979 Erasmianen betrokken bij een Nederlandse overname, waarvan 440 als M&A-adviseur, 143 als transaction-supportadviseur en 363 als M&A-advocaat. 

De tweede maker van dealmakers – Universiteit van Amsterdam – heeft 800 dealmakers afgeleverd. Hiervan zijn 526 actief als M&A-advocaat, 162 als M&A adviseur en 73 als transaction supporter. 

Leiden is de nummer één universiteit voor M&A-advocaten. Van de 654 Leidse dealmakers zijn 564 werkzaam in het juridische veld. 

 

Groningen komt de eer toe van opleider van de meest actieve dealmaker van Nederland. Transaction-supportadviseur Leontine Koens-Betz van Accuracy blijft met 77 deals M&A-advocaat Onno Boerstra van de Vrije Universiteit voor. Erasmus heeft in de persoon van Joost Siemensma de meest actieve mannelijke transaction-support-adviseur opgeleid.

 

Dit artikel is een voorproefje van uitgebreid onderzoek van de M&A-markt, te verschijnen in de komende editie van M&A Magazine.  
 

Gerelateerde artikelen