EQT haalt EUR 10,75 miljard op met achtste Equity-fonds

EQT kondigt vandaag aan dat het achtste fonds binnen de Equity-investeringsstrategie, EQT VIII ofwel het ‘fonds’, is gesloten (first and final close) op het inschrijvingsplafond (hard cap) van EUR 10,75 miljard.

De fondsenwerving startte in september 2017 en kon rekenen op een grote vraag onder zowel bestaande als nieuwe beleggers. Circa 70% van alle inschrijvingen op EQT VIII is afkomstig van beleggers in EQT VII, het vorige Equity-fonds.

“Het succes van de fondsenwerving voor EQT VIII bevestigt de steun voor het verantwoorde investeringsbeleid van EQT. Wij zijn trots op het door beleggers in ons gestelde vertrouwen en zullen al onze ervaring inzetten om te blijven investeren in sterke bedrijven met transformatie potentieel. EQT streeft naar duurzame waardecreatie door ondernemingen sterker te maken. Daarbij worden we geholpen door EQT’s Industrial Advisor netwerk en de investerings-adviesteams van EQT Partners,” aldus Kristiaan Nieuwenburg, hoofd van het EQT Equity adviesteam in de Benelux en Partner bij EQT Partners.

EQT VIII bouwt voort op de investeringsstrategie van de eerdere EQT Equity-fondsen. Deze fondsen hebben sterke resultaten getoond in het toekomstbestendig maken van ondernemingen: de bedrijven binnen EQT’s portefeuille zagen de omzet en winst gemiddeld met respectievelijk 10% en 13% per jaar groeien in de periode dat ze in deze fondsen waren opgenomen. Ook het nieuwe fonds zal worden geïnvesteerd in hoogwaardige ondernemingen met sterk ontwikkelingspotentieel, waarbij gebruik wordt gemaakt van EQT’s waardecreatie-instrumenten, wereldwijde platform, ervaring op het gebied van digitalisering, en bewezen governance-model. Door de thematische en sectorspecifieke benadering, en door “local with locals” te zijn, streeft EQT ernaar unieke investeringen te identificeren in de markten waar EQT VIII zich op richt. Investeringsmogelijkheden zullen voornamelijk worden gezocht in Noordwest-Europa, met de nadruk op drie kernsectoren: gezondheidszorg, TMT (technologie, media & telecom), en diensten. Tevens zal er selectief worden geïnvesteerd in industriële technologie en consumptiegoederen.

Thomas von Koch, CEO en Managing Partner bij EQT Partners: “EQT VIII is een nieuwe mijlpaal in onze langetermijnstrategie en bevestigt de positie van EQT als toonaangevende wereldwijde investeringsmaatschappij. Met het oog op EQT’s visie om de meest gerenommeerde investeerder te worden, is het onze strategie om met EQT VIII het best mogelijke onderkomen te bieden aan ondernemingen die klaar zijn voor verdere groei, en maatschappelijk verantwoord te ondernemen in de samenleving waarin wij actief zijn.”

EQT VIII wordt gesteund door een grote groep blue chip investeerders vanuit de hele wereld, waaronder ook de Benelux.

Gerelateerde artikelen