Ep Hannema: ‘De fusie met Fulbright & Jaworski gaat tot meer deals leiden’

“De fusie gaat ontegenzeggelijk tot meer referral werk en meer transacties leiden”, zegt Managing Partner Ep Hannema van Norton Rose Amsterdam. Hij ziet goede kansen in de fusie van advocatenkantoor Norton Rose met de Amerikaanse firma Fulbright & Jaworski. Het nieuwe kantoor wordt omgedoopt tot Norton Rose Fulbright en gaat op 1 juni 2013 van start.
“Voor ons betekent het toegang tot een mooie Amerikaanse klantenkring die deels ook al actief is in Nederland”, zegt Hannema. Volgens de M&A partner kan een grotere Amerikaanse klantenkring tot veel nieuwe deals leiden. “De Verenigde Staten is de grootste investeerder in Nederland. Er is geen land in de wereld waar de VS meer investeert dan in Nederland.”
Volgens Hannema leidt de fusie tot verdere groei van de kantoren van Norton Rose, ook in Amsterdam. Wel geeft hij aan dat Europa momenteel niet het speerpunt is van de nieuwe combinatie. “De Eurozone is op dit moment niet de hotspot van de wereld. Desondanks gaat het met Norton Rose in Amsterdam op dit moment erg goed.”
 
Norton Rose Amsterdam adviseerde afgelopen jaar bij meerdere deals. Hannema was de juridisch adviseur voor verzekeraar OVO bij de verkoop aan Achmea. Marcel van de Vorst was de M&A advocaat voor eBuddy en haar aandeelhouders bij de minderheidsdeelneming door het Japanse bedrijf GREE. Saskia Blokland adviseerde Monaghan Middlebrook Mushrooms bij de overname van alle aandelen in Walkro International. 
 
Top 10 van de wereld 
Met zijn 3.800 advocaten gaat Norton Rose Fulbright op basis van bruto omzet en aantal advocaten tot de top tien van de wereld behoren. Het kantoor zal beschikken over 55 vestigingen wereldwijd, waaronder elf kantoren en bijna 800 advocaten in de VS, in Austin, Dallas, Denver, Houston, Los Angeles, Minneapolis, New York, Pittsburgh-Southpointe, San Antonio, Saint Louis en Washington D.C. Daarnaast zal Norton Rose Fulbright een kantoor hebben in Riyad, en aanwezig zijn in Londen, Dubai, Beijing, Hongkong en München.
 
De firma is actief op het gebied van procesvoering en het oplossen van geschillen, ondernemingsrecht, intellectueel eigendom en banken & financiën. Norton Rose Fulbright wil een leidende positie innemen op de gebieden energie, geneesmiddelen en biowetenschappen (waaronder gezondheidszorg), financiële instellingen, infrastructuur, mijnbouw en grondstoffen, technologie en transport.
 
Gerelateerde artikelen