Engelse overnamemarkt stort in elkaar

M&A is met 41 miljard nog maar 13 procent ten opzichte van 2021.

In Engeland zakt de markt voor M&A door de hoeven. De waarde van Britse bedrijven is sterk gekelderd. Beursintroducties zitten in een zware dip en pensioenfondsen willen steeds minder geld steken in private equity-fondsen. Steeds minder partijen durven nog geld te steken in de Britse economie. Dit signaleert de Financial Times. 

Voor dit jaar is er voor slechts 41 miljard pond aan bedrijfsovernames gerealiseerd. Ter vergelijking: vorig jaar ging er voor 322 miljard om in M&A in Groot Brittannië. Nieuwe bedrijven haalden dit jaar voor 574 miljoen pond aan geld op, een laagterecord na het 2009, toen er slechts een miljard pond werd opgehaald. 

De laatste keer dat beursintroducties in het hele jaar tot in de buurt van dit niveau kwamen, was in 2009 – toen slechts 1 miljard pond werd opgehaald. Deals worden over het jaar heen getild, naar 2023. Angst voor inflatie en oplopende rente smoren vele initiatieven.

De plannen van de nieuwe Engelse premier Truss voor nieuwe leningen en lagere belastingen zijn debet voor de malaise, zo valt de beluisteren bij financieel adviseurs. Pensioenfondsen en verzekeraars zijn bang dat Engeland minder aantrekkelijk wordt voor investeerders. 
 

Gerelateerde artikelen